SANYO DS-10

DS10 on Sanyon uusi passiivitraineri. Laite, joka laittaa käyttäjän elimistön mukautumaan liikkeeseen ja tasapainon muutoksiin. Uusi trainerin on kuin käänteinen stepperi - sen sijaan, että käyttäjä askeltaisi aktiivisesti jaloillaan, traineri nostelee käyttäjän jalkoja. Helppoa vai mitä - mutta mikä hyöty?

Yllättävää kyllä - tutkimukset ovat osoittaneet passiivitrainereiden tehon. Elimistö joutuu tekemään työtä pitäessään tasapainoa yllä ja mukautuessaan liikkuvaan alustaan. Kun DS10:tä on verrattu kävelyyn on huomattu, että reisiin kohdistuva rasitus on nelinkertainen ja pakaroihin selkään kohdistuva rasitus noin 1.5-kertainen. Kolmen kuukauden seurantajakson aikana yliopistotutkimuksissa, ilman muuta elintapamuutosta, keskimäärin 30-vuotiaat ja 78.3 kg miestestaajat menettivät rasvaa 1.7kg. Kovimmilla nopeuksilla koehenkilöiden syketasot ovat nousseet jopa päälle 140, mikä myös kertoo trainerin tehokkuudesta.

Kenelle laite sitten sopii? Periaatteessa kenelle tahansa kuntoilusta ja painon pudottamisesta kiinnostuneelle. Laite on myös varsin nivelystävällinen, joten se soveltuu myös ylipainoisille - tosin käyttäjän yläpainorajaksi on asetettu 100 kg.

Laite on varustettu sykkeen mittauksella, kalorinäytöllä, ajanotolla, askellaskurilla, henkilökohtaisten asetusten muistilla ja monella muulla ominaisuudella.