<- takaisin etusivulle

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

K: Mitä kysymyksi tulisi esittää tuolia hankkiessa?

V: Tärkeitä ja mielenkiintoisia kysymyksiä tuotteen laadun selvittämiseksi ovat mm.:

1. missä tuote on valmistettu?
2. onko tuote kopio jonkun tunnetun valmistajan tuotteesta?
3. kuinka kauan valmistaja on ollut markkinoilla ja mitä omaa tuotekehitystä tehnyt?
4. kuinka valmistaja takaa varaosasaatavuuden esim. kymmenen vuoden päähän?
5. mitä innovatiivista tuotteessa on?
6. pystyykö tuoli automaattisesti ja tarkasti mukautumaan käyttäjän koon mukaan?
7. liittyen kohtaan 6) - jos pystyy niin millä menetelmällä?
8. pystyykö tuoli tunnistamaan ongelmakohdat ja jos pystyy niin millä menetelmällä?
9. pystyykö tuolin hierontamekanismit vaihtelemaan nopeutta, rytmiä, laajuutta ja muita ominaisuuksia ja kuinka monipuolisesti?
10. mitä materiaaleja tuotteessa on käytetty?

Kysymys 2) on sikäli mielenkiintoinen, että monet kopiovalmistajat ovat jatkuvissa patenttiloukkausoikeudenkäynneissä, joista on tullut varsin kovia tuomioita. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kopiovalmistaja voi hävitä markkinoilta yhtä nopeasti kuin on ilmaantunutkin. Tällöin tuolin ostaja jää käytännössä tyhjän päälle maahantuojan takuuajan umpeuduttua.

K: Mitä eroja on eri tuolimerkeillä?

V: Maailmassa on kymmeniä eri tuolivalmistajia, minkä lisäksi lukemattomia brändejä. Järjestään kaikki valmistajat sijaitsevat Aasian alueella. Valmistajat jakaantuvat selkeästi laadukkaisiin japanilaisiin ja jäljitelmiä tekeviin kiinalaisiin tehtaisiin. Japanilaiset valmistajat ovat tehneet aktiivista tuotekehitystä vuosikymmenet ja omaavat teknologisesti korkeat resurssit. Myös monet ominaisuudet on maailmanlaajuisesti patentoituja. Kiinalaiset valmistajat tekevät lähinnä hierovien tuolien näköisiä tuoleja, joissa on hyvin vajavaiset toiminnot. Euroopassa ja USA:ssa myydään kiinalaisia hierovia tuoleja erilaisilla länsimaisilta nimiltä kuulostavilta brändeillä. Tosi asiallisesti kyse on vain yksinkertaisten tuolien lisäarvoistamisesta.

K: Mistä tunnistaa hyvän tuolin?

V: Hyvään hierovaan tuoliin pätevät samat säännöt kuin muihinkin tuotteisiin: käytetyt materiaalit, teknologiset ratkaisut, varaosasaanti ja työn laatu.

Materiaalien tulee olla käyttötarkoitukseen sopivia ja riittävän lujia. Monia halpoja tuoleja markkinoidaan aidolla nahkapäällisellä, mikä on itse asiassa virheellinen käyttökohde. Käytettäessä rullia selän hieronnassa täytyy materiaalin olla löysästi istuva ja kestää paljon muokkausta. Aito nahka alkaa hyvin nopeasti halkeilemaan ja muuttamaan ulkonäköä. Tämän vuoksi yleensä laadukkaammissa tuoleissa käytetään synteettistä materiaalia näissä kohteissa. Sanyo käyttää aitoa nahkaa ainoastaan FX-1 mallissa, koska kyseisessä mallissa on selkä/jalkahieronta suoritettu ilmatyynyillä, eikä rullilla. Rullamekanismien nivelöintien lujuudessa on huomattavia eroja samoin kuin varsien materiaalivahvuuksissa. Hyvä tuoli on tarkoitettu käytettäväksi vielä vuosien päästä.

Teknologiset ratkaisut ovat keskeinen erottava tekijä. Laadukas tuoli on myös älykäs. Älykäs tuoli pystyy mukautumaan käyttäjän koon mukaan aina oikeanlaiseksi ilman erillisiä säätöjä ja älykäs tuoli pystyy myös muokkaamaan hierontaohjelmia käyttäjän kiputilojen mukaan. Tärkeitä teknologisia ratkaisuja löytyy myös itse mekaniikasta - laadukkaat ja suuret valmistajat omaavat esimerkiksi resursseja kehittää uniikkeja sähkömoottoreita tuoleihin. Tuolissa voi olla rullia ja ilmatyynyjä vaikka kuinka monta, mutta jos niitä ohjaava järjestelmä ei ole älykäs, on lopputulos epämiellyttävä. älä anna ulkonäön hämätä vaan testaa!

Laadukas valmistaja pystyy takaamaan varaosasaatavuuden pitkälle tulevaisuuteen. Tätä ei halpatuotannon puolelta löydy.

K: Mikä on hintaero halpojen kalliiden tuolien välillä ja miksi maksaa enemmän?

V: Sanyon paremman pään mallit liikkuvat noin 4000 - 5000€ haarukassa. Markkinoilla olevat halvimmat kiinalaiset (tai brändätyt kiinalaiset) tuolit ovat 1500-5000€ haarukassa. Mahdollinen säästö hinnassa merkitsee myös merkittävää tinkimistä hierontaominaisuuksista, käyttöiästä ja jälleenmyyntiarvosta.

K: Kuinka kauan Sanyo on valmistanut hierovia tuoleja?

V: Sanyo on ollut johtavia hierovien tuolien valmistajia vuodesta 1985 lähtien.

K: Miksi Sanyon tuoli?

V: Sanyon tuolit on valmistettu Japanissa loppukasausta myöten äärimmäisten laatukriteerien alla. Jokainen tuoli omaa uniikkia ja patentoitua teknologiaa, jota et löydä muista tuoleista.

K: Mikä on Sanyon tuolien merkittävin ominaisuus?

V: Kaikkein edistyksellisin teknologinen ratkaisu on aito bio-feedbackin käyttö hierontaohjelmiston mukautumisessa. Millään muulla valmistajalla ei ole lähellekään vastaavaa. Parhaat tuolit pystyvät mukautumaan käyttäjän koon mukaan, mutta hierontaohjelma on aina sama. Sanyo tekee tässä suhteessa poikkeuksen.

K: Voiko tuolien hankkia rahoituksella?

V: Tuoleihin on saatavissa rahoitusratkaisuja niin yrityksille kuin yksityisille.